Cursusaanbod

Golfcursussen

Van startende golfer die zijn eerste stappen zet op de golfbaan, tot de ervaren golfers die graag gerichter en effectiever willen oefenen om meer voldoening uit het golfspel te halen. De golfprofessionals van Golf Academy Bentwoud begeleiden je hier graag bij.  Zo raak je steeds beter thuis in het golfspel!

Wij hanteren voor de cursussen de 9-stappen methodiek van de Nederlandse Golf Federatie. Zodoende borgen we een goede opbouw van de lessen en ontwikkeling van jouw golf spel.  

Introductiecursus

In deze cursus komen de basis aspecten van het golfspel aan bod. Na het volgen van deze cursus mag je al zelfstandig op de Par ¾ baan (Noordwoud) spelen. Deze cursus wordt aangeboden in groepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personen. De lesfrequentie is 1 x per week een uur les met je groep. Als je met meerdere personen komt dan kunnen de lesuren naar behoefte aangepast worden. 

 

Baanpermissiecursus

Deze cursus is de eerste stap in het NGF 9-stappenplan en heeft tot doel de golfer een goede basis aan te leren van de verschillende aspecten van het golfspel en regels. De speler zal na deze cursus in staat zijn om zelfstandig de wedstrijdbanen te spelen.  

De cursus wordt aangeboden in grepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personen. De lesfrequentie is 1x per week een uur les met je groep.

Clubhandicap 54 cursus

Deze cursus is de tweede stap in het NGF 9-stappenplan en heeft tot doel de golfer beter en daarmee met meer plezier de golfbaan te laten spelen. De speler zal na deze cursus in staat zijn om zelfstandig de baan te spelen met een gemiddelde score van dubbel par. Na het behalen van Handicap 54 mag je op de meeste golfbanen in Nederland spelen.

De cursus aangeboden in groepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personen.  De les-frequentie is 1 x per week een uur les met je groep. 

Naar handicap 36 cursus

Deze cursus is de derde stap in het NGF 9-stappenplan en heeft tot doel de golfer een goede basis aan te leren van de verschillende aspecten van het golfspel en de regels. De speler zal na deze cursus in staat zijn om zelfstandig de baan te spelen met een gemiddelde score van twee slagen boven par.

De cursus aangeboden in groepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personen.  De les frequentie is 1 x per week een uur les met je groep. 

Golf beter cursus

Deze cursus is de vierde stap in het NGF 9-stappenplan en heeft tot doel de golfer met vastere technieken minder wisselvallig te laten spelen De speler zal na deze cursus in staat zijn om af en toe en par maar ook bogeys te spelen.

De cursus aangeboden in groepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personen.  De lesfrequentie is 1 x per week een uur les met je groep.